Zamrażarka skrzyniowa – doskonałe rozwiązanie dla lokalu gastronomicznego.


zamrażarka skrzyniowa

Zamrażarki skrzyniowe to praktyczne i funkcjonalne urządzenia, które świetnie sprawdzą się w różnego typu lokalach gastronomicznych. Dzięki dużej pojemności zapewniają wiele miejsca do przechowywania różnego typu mrożonych produktów. Czym różnią się takie zamrażarki od popularnych zamrażarek szufladowych? Jakie są ich charakterystyczne cechy i zalety? Oto kilka faktów.

Zamrażarki skrzyniowe a szufladowe

Te dwa urządzenia różnią się między sobą przede wszystkim całkowicie inną budową. Zamrażarki skrzyniowe, które możesz zamówić tutaj, zapewniają użytkownikowi dużo więcej miejsca. Posiadają one wewnątrz jedną dużą komorę, która zapewnia ogrom miejsca do przechowywania mrożonej żywności, oraz otwieraną do góry pokrywę, która pozwala zaoszczędzić dodatkową przestrzeń. Dodawane zwykle do tych urządzeń metalowe podwieszane kosze zapewniają lepszą organizację zamrażarki i dodatkowe miejsce do oddzielnego przechowywania mrożonek.

Zalety zamrażarek skrzyniowych

Zamrażarka skrzyniowa posiada cały szereg zalet, dzięki którym doskonale sprawdza się w wielu lokalach gastronomicznych, barach czy restauracjach. Do tych cech należą między innymi:

zamrażarka skrzyniowa
  • dzięki dużej przestrzeni do przechowywania i głębokiej komorze są bardzo funkcjonalne i doskonale sprawdzają się w lokalach, które przechowują duże ilości mrożonej żywności – warzyw, gotowych potraw, ryb czy mięsa.
  • metalowe kosze zapewniają lepszą organizację, dzięki czemu wszystko w zamrażarce może mieć swoje miejsce i nie trzeba godzinami szukać danego produktu.
  • otwierana w górę pokrywa jest bardzo praktyczna i pozwala zaoszczędzić przestrzeń w małych pomieszczeniach.
  • stosunkowo niska cena pozwala na zakup większej ilości urządzeń a także nie obciąża zbytnio portfela.