Łopatka do tortu, czyli jak stworzyć pyszne dzieło sztuki?



Kiedy piecze się tort, najtrudniejszy etap tego cukierniczego przedsięwzięcia to przekrawanie biszkopta. Nie zawsze się to udaje pomimo najszczerszych chęci. Na szczęście istnieje banalne rozwiązanie tego problemu. Wystarczy tylko wykorzystać bardzo praktyczne i wytrzymałe łopatki cukiernicze. Sprawdź, dlaczego warto mieć taką w swoim domu. 

Łopatka do ciasta i do zadań specjalnych

Łopatka do tortu https://sklep.polmarkus.com.pl/lopatki zapewnia wyjątkową precyzję pracy i praktycznie zawsze daje gwarancję sukcesu. Specjalnie zaprojektowany kształt tego cukierniczego narzędzia sprawia, że przekładanie biszkoptu staje się proste i szybkie. 

Dobrej jakości łopatka do ciasta sprawdzi się nawet w przypadku profesjonalnych cukierników. Precyzja wykonania, świetna jakość i funkcjonalność to najważniejsze cechy, na jakie warto zwrócić uwagę kupując łopatkę do tortu.  

Łopatka cukiernicza idealna do nakładania kremu

Szpatułki i łopatki to także doskonałe narzędzia do nakładania kremu. 

Można nimi w łatwy sposób rozprowadzać polewę czy też smarować kremem brzegi ciasta, a następnie dekorować czekoladą czy dżemem. 

To jednak nie koniec możliwości. Łopatek cukierniczych można także używać do wykrawania wypieku z blachy lub mniej skomplikowanego dekorowania. W tym przypadku warto jednak wybierać modele z ząbkami, które pozwalają szybko stworzyć ciekawe wzory.

Czy to już wszystko? Oczywiście, że nie! Dobrym pomysłem jest również wykorzystanie tych praktycznych akcesoriów cukierniczych do wyrównywania ciasta lub do rozsmarowywania owocowej konfitury.