Jakie meble ze stali nierdzewnej są potrzebne każdemu lokalowi gastronomicznemu?


meble ze stali

Różnorodne meble gastronomiczne są niezbędnym elementem wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Są one wykonane ze stali nierdzewnej, co jest szczególnie ważne w pracy na kuchni, gdyż istnieje tam bardzo dużo czynników, które z czasem mogłyby doprowadzić do ich zniszczenia. Jakie meble ze stali nierdzewnej są najczęściej wykorzystywane w gastronomii?

Niezbędne meble gastronomiczne

Stoły robocze z szafkami

 

meble ze staliTo meble ze stali, które stanowią niezbędną przestrzeń do pracy. Pracują przy nich kucharze, gdy przygotowują posiłki dla konsumentów. Stoły robocze wykorzystywane są jako miejsce, na którym położyć można dowolny inny sprzęt gastronomiczny. Pod stołem znajdują się pojemne szafki, zdolne pomieścić wiele mniejszych i większych przyrządów gastronomicznych. Stoły gastronomiczne są wytrzymałe na uszkodzenia i łatwe do utrzymania w czystości, co jest ważne w codziennej pracy zakładu gastronomicznego.

Zlewy do zmywalni naczyń

Zmywalnia naczyń jest miejscem, do którego trafiają brudne naczynia z sali konsumenckiej. Zlew jest tam podstawowym meblem gastronomicznym ze stali nierdzewnej. Umożliwia on dokładne umycie brudnej zastawy stołowej.

Stoły z basenem jednokomorowym

Wbrew swojej nazwie, też jest to rodzaju zlewu. Posiada on jedną, głęboką komorę, która może zostać wypełniona wodą z płynem do mycia naczyń. Stoły z basenami jednokomorowymi są wykorzystywane do mycia dużych i małych naczyń i przyrządów kuchennych. Bez problemu można w nich zmieścić garnki o pojemności nawet kilkudziesięciu litrów, jak również liczne, pomniejsze narzędzia w rodzaju desek do krojenia, trzepaczek do jajek, czy różnej wielkości misek.